- Autor: karolinafourova
- Doba přípravy (min.): 45
- STOB recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej řepkový | 10 |
Jihočeská smetana zakysaná 11% | 20 |
Žampiony | 160 |
Cibulka jarní | 20 |
Hrášek mražený | 50 |
Zeleninový vývar (čistý) | 100 |
Hovězí kýta (syrová) | 100 |
Kuskus pšeničný celozrnný (v suchém stavu) | 50 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, pažitka
Energetická hodnota celkem: 2061 kJ
Bílkoviny (g): 38,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 46,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1031 kJ
Bílkoviny (g): 19, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 23, SAFA (g): 2, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Kuskus zalijeme v misce zeleninovým vývarem, přikryjeme pokličkou a necháme odstát. Na pánvi na lžíci oleje orestujeme jarní cibulku, přidáme hovězí maso (namleté nebo nakrájené na drobno), osolíme a opepříme, po chvíli přidáme mražený hrášek a necháme restovat ještě pár minut. Nakonec smícháme s připraveným kuskusem. Směsí plníme očištěné kloboučky žampionů a necháme zapéct v troubě nebo pod grilem, dokud žampiony nezměknou. Podáváme se zakysanou smetanou, posypané nasekanou pažitkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.